Kartepe Belediyesi Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali

Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri Kültür Sanat Kategorisinde ödüle layık görülen Kartepe Belediyesi Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali, bu yılda 4’ncü kez SEKA _Kampı’nda gerçekleştirildi. Kartepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla düzenlenen Unutulmuş Değerler Festivali iki gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

Hanımeller En İyi Börek İçin Yarıştı

Muhacir, Doğu ve Çerkez mutfaklarının Kartepe’ye özgü lezzetlerle harmanlandığı Hanımeller Yemek Yarışması’nda 38 farklı lezzet yarıştı. Aspa Pidesi, Pirinçli Pita Böreği, Soğan Böreği, Tahin Pekmezli Haşhaşlı Börek ve Yer Fıstıklı Börek dikkat çeken lezzetlerden oldu.

Jüri En Lezzetli Böreği Seçti

Hanımeller Yemek Yarışması bu yıl börek kategorisinde gerçekleştirildi. Yöresel lezzetlerin en şık sunumlarıyla değerlendirildiği yarışmada 18 şef dereceleri belirledi. Avrasya Gastronomi ve Aşçılar Federasyonu, İstanbul Aşçılar Derneği, Çanakkale Aşçılar Derneği, Avrasya Aşçılar Derneği, Marmara Profesyonel Aşçılar Derneği, Golden City Media Genel Yayın Yönetmeni Alpay Erüs ve Trakya Turizm ve Gastronomi Derneği yönetim kurulu üyelerinden oluşan jüri en iyi böreği seçti.

En İyi Börek ‘’ ASMA PİDESİ’’ Oldu

38 lezzetli börek arasından birinciliği Asma Pidesi ile Mümine Şişman, ikinciliği Su Böreği ile Şevval Şişman üçüncülüğü ise Kete ile Asiye Batman kazandı. Birinci olan yarışmacıya 2000 TL, İkinciye 1500 TL ve Üçüncüye 1000 TL ödülün verildiği yarışmada dereceye giren yarışmacılar ödüllerini Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in elinden aldı.